2022 SZEDERFA OTTHON SÉRÜLT EMBEREKRŐL


Magyarországon ma már 1 00-ról több mint 600 ezren vannak sérült emberek. A világon értelmi-, hallás-, látás-, és mozgássérült emberek, akik különbözően tudják magukat ellátni. Van, aki önállóan tud magáról, gondoskodni, munkában, szórakozni, utazni, bárhová, és családot alapítanak vagy élettársi kapcsolatot tartanak. Sajnos van, aki nem tudja magát önállóan ellátni ezért segítségre szorul mindenhogy. Ugyanúgy élnek, mint a többi ember csak nehezebben tudnak eljutni mindenhová, vagy csak a család segítségével. Esetleg lakóotthon segítő tagja kíséretével tud boldogulni az életben.
Kívülállóként másképp gondolják a egészséges emberek ezeket a dolgokat. Azt gondolják, hogy nem tudnak a világáról semmit és sajnálni kell azokat a sérült embereket. Kérem szépen az nem igaz így mert igen is, hogy tudnak! Mindent ők is tudnak értelmezni!
Vannak, akik szeretnének önállóbb életet és nem szeretnének mások terhére lenni. Sajnos van, hogy ez valamilyen formában nem jöhet létre. De még is vannak, akik még sem hagyják el magukat, ha nem valahogy meg próbálnak mindent meg tenni a saját érdekükben. Segíteni akár családnak vagy barátaiknak. Ők is maguk dönthetnek a dolgaikban, hogy mit szeretnének elérni az életükben. Bár nagyon nehéz, de segítséggel el lehet jutni akár hova is, ha van olyan háztér. Mindenkinek van lehetősége, mint a nyári utazások, táborozás, kirándulás, nyaralás.
SZEDERFA OTTHON SAJTÓ TUDÓSITÓ ROSENBERGER KATALIN


Megszakítás