Akkreditált foglalkoztatás

2013. januárjától akkreditált foglalkoztatóként, éves átlagban 20 fő megváltozott munkaképességű dolgozónak biztosítunk munkalehetőséget alkotóműhelyeinkben, a kerámia és szövőműhelyben, valamint a kertészetben.

Megváltozott munkaképességű munkavállalóink olyan emberek, akik fogyatékosságuk okán megváltozott munkaképességűek, így speciális támogatást igényelnek munkavégzésük során. Szervezetünk arra törekszik, hogy olyan embereknek biztosítson munkalehetőséget, akiknek legkevesebb esélyük van belépni a munka világába.

Azt tapasztaltuk, hogy a térségben kb. 20 km-es körzetben nincsen egyébként sem akkreditált foglalkoztató, de a távolabbi szervezetek, cégek sem foglalkoztatnak autista, értelmi fogyatékos munkavállalókat, vagy, ha igen, csak nagyon csekély arányban.

Valószínűleg ez az oka, hogy nagy számban jelentkeznek szervezetünknél nem csak fogyatékkal élő, hanem egyéb okokból megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók is. 
A korábbi évek beruházásainak köszönhetően a kertészet, és a kézműves műhelyek infrastrukturális feltételei is megfelnek az igényeknek.

A kertészetben az előző évek telepítési munkáinak köszönhetően egyre nagyobb területet tudtunk művelés alá vonni, szépen fejlődik a telepített gyümölcsös, és bőséges termést hozott a zöldségeskert is. 


A kézműves, ajándéktárgy készítő műhely ebben az évben is a textil termékek irányába erősített, további új szövőkereteket, valamint kötőmalmot vásároltunk, mely eszközökön csősálak és sapkák készülnek a korábbi termékeink (mobiltartó, táska, tarisznya, díszpárnahuzat) mellett.