TÁMOGATOTT LAKHATÁSI LEHETŐSÉG ÉRTELMILEG AKADÁLYOZOTTSÁGGAL ÉS/VAGY AUTIZMUSSAL ÉLŐKNEK IKLADON ÉS EGERBEN!

Lakótársakat keresünk! 🙂

Kik vagyunk?

Egyesületünk, az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete 2005 óta biztosít Pest megyében, Ikladon és 2024. januárjától Heves megyében, Eger belvárosában, fogyatékossággal és/vagy autizmussal élők számára foglalkoztatást és lakhatást. Megalakulásunk óta szentül hisszük, hogy mindannyian egyformán értékesek vagyunk!

A világ melyben mindannyian élünk sokszor igazságtalanul és aránytalanul nagy nehézségeket állít az értelmileg akadályozott emberek elé. Egy olyan nem rájuk szabott világban kénytelenek élni önhibájukon kívül melyben sokszor csak nagy nehézségek árán igazodnak el segítség nélkül. Olyan közösséget hoztunk létre, amelyben a valóságban is megélhetik, hogy mindannyian egyenlőek és egyformán értékesek vagyunk és mindenkor egyformán számíthatunk egymás segítségére! Egy olyan közösséget melyet mindenkor és mindenek felett a kölcsönös elfogadás és a partnerség vezérel! Ahol mindenki képességei szerint járulhat hozzá egy közös nagyobb Jóhoz!

Meggyőződésünk, hogy minden ember saját sorsát betölteni érkezett erre a világra, és a teremtésben nem létezik hibás, vagy csökkent értékű ember. Értelmileg akadályozottnak nevezett társaink csupán abban különböznek tőlünk, hogy döntően nem az intellektusuk segítségével igyekeznek eligazodni az őket körülvevő környezetben, hanem az Ő megismerésük, többnyire az érzelmekre fókuszál.

Célunk:

Elsődleges célként, az érintettek reintegrációjának támogatása és méltó lakhatási körülményeik támogatása és biztosítása jelent meg, valamint, hogy az ide érkező lakók mind önállóbb életet élhessenek és aktív részeseivé válhassanak a falu közösségének.

Mi a támogatott lakhatás?

A támogatott lakhatás egy olyan lakhatást biztosító ellátási forma fogyatékossággal élőknek, ahol megtapasztalhatják mind nagyobb önállóságukat.

A támogatott lakhatásban egy-és kétágyas szobák találhatóak közösségi térrel (nappali, étkező)

Támogatott lakhatásunkban egy esetfelelős, segítő munkatárs kíséri a mindennapokban a lakócsoportot és nyújt segítséget. Támogatásával a lakók közösen állapodnak meg az együttélésük szabályairól, kezelik esetleges konfliktusaikat, megtervezik és elvégzik a ház körüli teendőket, alakítják közösségi rítusaikat, szokásaikat.

A támogatott lakhatásról részletesen ->>>

Téged várunk, ha:

 • szeretnél mind önállóban élni
 • szeretnél egy kis létszámú közösség tagjaként fejlődni, tanulni és kiteljesedni

Kizáró‌ ‌okok:‌ ‌

 • rendszeres‌ ‌egészségügyi‌ ‌szakápolást‌ ‌igénylő‌ ‌betegség‌ 
 • olyan pszichiátriai‌ ‌betegség ‌mint‌ ‌elsődleges‌ ‌tünet‌, ‌mely pszichiátriai támogatott lakhatásban való elhelyezést indokol
 • ‌meglévő‌ ‌súlyos alkohol‌ ‌és/vagy‌ ‌drogproblémák‌ ‌

Amit kínálunk:

 • kis létszámú lakóközösség
 • barátságos, családias otthon kertes házban ‌
 • esetfelelős, segítő a mindennapokban

Jelentkezési dokumentumok az alábbi linken találhatók:

Jelentkezéshez szükséges dokumentum csomag

Kérjük‌ ‌a‌ ‌jelentkezéshez‌ ‌csatolják‌ ‌a‌ ‌következő‌ ‌dokumentumokat:‌ ‌

 • ‌fogyatékosságot ‌igazoló ‌dokumentum ‌
 • ‌komplex‌ ‌minősítés‌ ‌(amennyiben‌ ‌rendelkezésre‌ ‌áll)‌ ‌
 • gondnoki‌ ‌kirendelő‌ ‌határozat‌ (amennyiben‌ ‌gondnokság‌ ‌alatt‌ ‌áll)‌ 

A jelentkezéseket a szederfa@szederfa.hu e-mail címre várjuk.

További információ Darab Anita intézményvezetőnél a +36 20-435-5425 telefonszámon.

Megszakítás