Szolgáltatásaink:

Lakóotthon

Lakóotthonunk azon fiatalok és idősebbek számára nyújt lakhatást, akik az intézményi, vagy az otthoni gondoskodás eredményeképpen életútjuk önállósodást követelő szakaszába érkeztek.   Szervezetünk,  2005 óta nyújt lakhatási lehetőséget egyágyas szobákban, 13 fő értelmileg akadályozott, autizmussal élő, és halmozottan sérült felnőtt számára Iklad település központjában. Lakóink jelenléte elfogadott és támogatott a faluközösségben, ahol szervesen integrálódtak, annak szeretett, megbecsült tagjaivá váltak.

Támogatott Lakhatás

Két ingatlanban működik támogatott lakhatásunk. Mindkét családi ház Ikladon található. Lakóik autizmussal és/vagy értelmi akadályozottsággal élő felnőttek. Elsődleges célként, reintegrációjuk támogatása és méltó lakhatási körülményeik támogatása és biztosítása jelent meg, valamint, hogy az ide érkező lakók mind önállóbb életet élhessenek és aktív részeseivé válhassanak a falu közösségének.

Akkreditált Foglalkoztatás

2013. januárjától akkreditált foglalkoztatóként, éves átlagban 20 fő megváltozott munkaképességű dolgozónak biztosítunk munkalehetőséget alkotóműhelyeinkben, a kerámia és szövőműhelyben, valamint a kertészetben. Megváltozott munkaképességű munkavállalóink olyan emberek, akik fogyatékosságuk okán megváltozott munkaképességűek, így speciális támogatást igényelnek munkavégzésük során. Szervezetünk arra törekszik, hogy olyan embereknek biztosítson munkalehetőséget, akiknek legkevesebb esélyük van belépni a munka világába.

Fejlesztő Foglalkoztatás

Lakóotthoni, és nappali ellátottjaink között vannak olyan fogyatékosággal élők, akik számára aránytalan kihívás lenne a rehabilitációs foglalkoztatásban való helytállás, viszont napi rendszerességgel végeznek segítők támogatása mellett munkatevékenységet. Ezek a munkatevékenységek jellemzően azok a kiegészítő tevékenységek, egyszerűbb munkafolyamatok, amelyek az akkreditált foglalkoztatásban részt vevő megváltozott munkaképességű munkavállalóink munkája nyomán keletkeznek.

Nappali Ellátás

A Nappali Intézményünk, fogyatékosággal élő felnőtteknek és hozzátartozóiknak áll a szolgálatában.  A nappali ellátás célja, hogy az érintettek számára megteremtse a tevékeny élet lehetőségét. Az intézmény ellátotti köre elsősorban a környékbeli településeken, családjukban élő sérült emberekből tevődik össze. 2006-tól 15 főt fogadunk nappali ellátás keretében. Elsősorban Aszód és vonzáskörzetéből érkeznek hozzánk értelmileg akadályozottak és autizmussal élők, valamint olyan fogyatékossággal élők, akik támogatást igényelnek ahhoz, hogy önálló életet élhessenek.

Playback Színház

A playback improvizációs színház egy olyan – elsősorban a dráma eszköztárára építő – több elemből álló módszerspecifikus eljárás, mely ötvözi a drámapedagógia, a playback (improvizációs színház) és a pszichodráma elméletét és eszköztárát a benne résztvevők alap-,szociális és kulcskompetenciáinak fejlesztése érdekében. A foglalkozások alapja a saját élmény, mind módszertani, mind tartalmi szempontból.