Menü Bezárás

Egyesületünk, az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete 1995. június 5-én alakult olyan elkötelezett emberekből, akiket szakmai elhivatottság és személyes barátság fűz fogyatékos emberekhez és támogatásukat saját ügyüknek tekintik.

Az Egyesület célja, otthonszerű, családcsoport jellegű életközösségek létrehozása, a meglévők támogatása, amelyekben a fogyatékossággal élő emberek otthonra találhatnak.

Az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete 2005-től lakóotthoni, majd 2006-tól nappali ellátást biztosított 10-10 főnek, majd 2011 decembertől a létszám kibővült, a lakóotthonban 13,  a nappali ellátásban pedig 15 főre. 2008-2009-ben, munka rehabilitáció, és fejlesztő felkészítés keretében szociális foglalkoztatást nyújtott, 10 fő, majd 2010-2011-ben 15 fő értelmileg akadályozott, autizmussal élő, vagy halmozottan sérült fiatalnak és felnőttnek. 2013. januártól akkreditált foglalkoztatóként, éves átlagban 20 fő megváltozott munkaképességű dolgozónak biztosítunk munkalehetőséget műhelyeinkben. Szervezetünkben 2017-től fejlesztő foglalkoztatás működik, és ebben az évben nyitotta meg kapuit Támogatott lakhatásunk, melyet 2020-ban sikerült bővítenünk, ezáltal otthont teremtenünk további érintett fiatal és idősebb számára.
Meggyőződésünk, hogy a fogyatékossággal élő emberek számára, a vidék az a közeg, amely biztosíthatja azt a nyugodt, biztonságos, óvó környezetet, ahol teljes életet élhetnek, és olyan tevékenységeket végezhetnek (kertgondozás, állattartás, hagyományőrző kézműves tevékenységek), amelyek során, életük elnyeri igazi értelmét.

Lakóotthon Épülete, felújított parasztház

Lakóotthoni épületünk, a falu egyik utolsó tradicionális, eredeti sváb parasztháza, melynek felújítása során minél inkább igyekeztünk megőrizni, annak autentikus jellegét.

Örömteli munkavégzés, műhelymunka, barátság

Nappali ellátás, akkreditált foglakoztatás, valamint fejlesztő-felkészítő jellegű foglalkoztatás keretében a hozzánk érkezők szövő műhelyben  kerámia műhelyben, egy kreatív-fejlesztő műhelyben, valamint a házhoz tartozó kertben dolgoznak. Terápiás céllal állatgondozást végzünk, melyben kecske, tyúkok és kacsák a főszereplők.

Szűz Mária szobor, keresztény értékek, hagyományok

Életünket a keresztény ünnepkör ünnepei és szokásai strukturálják. Az egyesület céljaival összhangban, szeretnénk olyan munkát végezni, melynek során a segítettek és segítőik, egy közösséget alkotnak, értelmes és tartalommal töltött életet biztosítva. Szeretnénk, ha a társadalmi felelősségvállalás tudatosításának folyamatában, aktív részeseknek mondhatnánk magunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük