“Leleményes veteményes” kertészeti műhely

A „Leleményes veteményes” kertész műhely csapata az évszakok váltakozásával, mind új és újabb feladatot lát el. 

A tavaszi időszakban kertjeink felébresztésére, kitakarítására, ápolására, szépítésére koncentrálunk. Színesebbnél-színesebb virágokkal ültetjük tele udvarainkat, teraszainkat. Zöldséget,  fűszer- és gyógynövényeket termesztünk szabadföldön és magaságyásokban.  A nyári időszakban a növények folyamatos gondozása és öntözése mellett, a gyümölcsfáink terméseinek  feldolgozása veszi kezdetét. 

Az ősz beköszöntével felkészítjük a földet és kertet a hideg télre, és lassan befejeződik a megtermett zöldségek és gyömölcsök raktározása is.  A téli időszakban a parkgondozási feladataink mellett gyógynövényeket, kakukkfű, citromfű, menta és levendula termést dolgoz fel a kertész csapat, melyekből a terveink szerint szappan és tea is készül majd.

A növények ápolásán és gondozásán túl, kis csapatunk felel az Otthonban élő állatok jóllétéért is. Franklint a kecskénket három hónapos koráig cumisüvegből tápláltuk.

Mellette az udvarban még nyuszik, kacsák, tyúkok és kakasok is élnek, akik mind hálásak egész éves figyelmünkért és gondoskodásunkért.

Fritschek Dóra (Dóri) – Műhelyvezető

Huczka Márk (Májk) – Létesítményfelelős

Megszakítás