Menü Bezárás

Első helyezést értünk el a Down Alapítvány jubileumi művészeti pályázatán!

Március 21 nem csak a tavasz első napja, de egyben a Down Világnap is.  Világszerte fontosnak tartják, hogy a Down-szindrómás embereken keresztül felhívják a figyelmet az értelmi fogyatékossággal élők problémáira és a bennük rejlő lehetőségekre. A Down-szindróma genetikai hátterét, a 3 darab 21-es kromoszómát jelképező dátumon világszerte megrendezett akciók célja, hogy növeljék a megértést, és segítsenek abban, hogy a sérült emberek méltósággal, a társadalom aktív tagjaként élhessenek teljes életet. Ezen a napon jellemzően olyan események zajlanak, amelyek bemutatják a Down-szindrómás emberek teljesítményét, és azt hogy képesek dolgozni, keresni, saját életükről dönteni, és boldogan élni, mint bárki más.

Egy Világnap, mely évenként újra és újra felhívja a figyelmet a Down-szindrómás és a többi eltérő fejlődésmenetű gyermekre és felnőttre. Ez a nap módot ad arra is, hogy újra és újra hangsúlyozzuk, hogy akkor teljes a világ, ha ők is itt élhetnek köztünk és velünk.

Az idei év egy különleges év, hiszen a 2021. március is szimbolikus értelemmel bír:  ’21-03-21, ezen kívül a Down Alapítvány idén ünnepli 30. évfordulóját is.

A Down Alapítvány Down Világnapi Művészeti Pályázatára 2021-ben is szép számmal
érkeztek a pályaművek.
A zsűri nehéz helyzetben volt, mert sok értékes pályamű közül kellett
kiválasztania a nyerteseket.

Első helyezett Kézműves alkotások kategóriájában: az ikladi Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete − Szederfia Szőttes Nanofaktúra tagjai
Nyereményünk: 50.000,- Ft értékű ajándékutalvány.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük